Om oss

På WordPress.com är vårt uppdrag att demokratisera publicering och e-handel en webbplats i taget.

Vi är en värdbaserad version av WordPress, programvaran med öppen källkod. När du har friheten att skapa, uttrycka dig och tjäna pengar online blir nämligen det omöjliga möjligt.

Vad vi tror

Vem som helst kan ha en idé. Vi vill ge dig kraft och stöd att förverkliga den online.

Bättre produkter för en bättre webb.

Vi försöker skapa en bättre webb. Ett internet som det känns bra att använda. En plats där människor och idéer kan mötas på ett fritt och öppet sätt.

Alla har en röst.

Idéer hör inte hemma bakom höga murar. Det gör inte programvara eller inlägg heller. Vi finns här för att hjälpa dig att uttrycka dig.

Riktigt support från riktiga människor.

Kundservice är inte något vi erbjuder. Det är något vi är. Vi kallar det Happiness – riktig support levererad av riktiga människor.

Frihet och ägande.

Oavsett om det är en blogg, butik, portfölj eller något helt annat, har du friheten att skapa en webbplats som passar dig. Du äger allt ditt innehåll och din data också.

Du kan skapa något som betyder något.

Med enkla verktyg för att designa och bygga din webbplats, ett pålitligt webbhotell och hitta din publik kan du ha en webbplats som växer med dig.

Vilka vi är

Vi är lika mångfaldiga som de webbplatser våra kunder skapar.

Vi arbetar alla med att förbättra WordPress.com och de produkter som hjälper våra kunder att hitta nya sätt att göra saker online. På Automattic lanserar vi uppdateringar nästan varje dag och utvecklar andra tjänster, från WooCommerce och Jetpack till Gravatar och Simplenote, för att förbättra din upplevelse på webben.

Vårt nätverk

WordPress.com är en del av en community bestående av skapare, bloggare, företagsägare, community-arrangörer, våra supportmedarbetare och kunder som du.


409 miljoner

Unika besökare varje månad

20 miljarder

Sidvisningar varje månad

70 miljoner

Nya inlägg varje månad

77 miljoner

Nya kommentarer varje månad


WordPress.com har allt du behöver för att komma igång.

Anpassade domäner, så du har din egen adress för din webbplats. Hastighet och grundläggande säkerhet från Jetpack, WooCommerce-butiker, skräppostprogramvaran Akismet och många fler funktioner och uppgraderingar.

Din webbplats. Din blogg. Din butik.

WordPress driver mer än 28 % av webben. Gå med i communityn. Vi arbetar för att hjälpa dig att lyckas.